Margita Stefanović Magi
Screenshoot Youtube
Margita Stefanović Magi

Screenshoot Youtube

Margita Stefanović Magi, Foto: Screenshoot Youtube

Kao diplomiran arhitekta osvajala je mnogobrojne nagrade. Glumila je u jugoslovenskom filmu "Tajvanska kanasta".

Sastavu se 1983. priključuju Margita Magi Stefanović, klavijature, i Bojan Pečar, bas. Prvi koncert Katarine II održan je krajem 1982. u SKC, s grupama "Partibrejkers" i "U škripcu".

Dve godine kasnije izlazi album "Katarina II", a tada je za bubnjevima umesto Ivana Vdovića, poznatijeg kao VD, bio Ivan Fece Firči. Grupa potom menja ime u "Ekatarina Velika".

Pod tim imenom 1985. grupa objavljuje album "Ekatarina Velika", a godinu dana kasnije album "S vetrom uz lice". Umesto Firčija, za bubnjevima je Ivan Ranković.

Novi album "S vetrom u lice" objavljen je 1986., a godinu dana kasnije grupa objavljuje ploču "EKV 1986. Live", snimljenu u zagrebačkom "Kulušiću". Nov bubnjar EKV potom postaje glumac Srdjan Žika Todorović, a izlazi nov album, "Ljubav".

Album "Samo par godina za nas" izlazi 1989, a godinu dana kasnije EKV ponovo menja bubnjara, dolazi Marko Milivojević. Basista Bojan Pečar napušta muziku i seli se u London.

Poslednja dva albuma objavljena su 1991, "Dum, dum", i 1993. "Neko nas posmatra". Milan Mladenović 1994. odlazi u Brazil gde s Mitrom Subotićem snima kompakt-disk "Angel's Breath".

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Saša

18.09.2020 15:08

Genijalnost??? Ne razumem stvarno, narkomanka"

Milica

18.09.2020 17:04

@Saša - A to sto se svi sa danasnje"muzicke" scene drogiraju to je okej? Ona je imala neverovatan talenat kao i svi clanovi EKV a a to sto neki ljudi to ne mogu da prepoznaju to je njihov problem.