Žarko Laušević
Alo!/ Dejan Briza
Žarko Laušević

Alo!/ Dejan Briza

Žarko Laušević, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Merima Isaković nekada je važila za jednu od najlepših glumica na našim prostorima, onda se preselila na Novi Zeland i tamo se sada bavi kliničkom psihologijom.

Naime, Merima je glumila sestru na daskama koje život znače Žarku Lauševiću, u pitanju je predstava “Staklena menažerija” Tenesija Vilijamsa. Onda joj se dogodila teška saobraćajna nesreća, posle koje je postala invalid, te se preselila u Novi Zeland.

Pre tačno 30 godina Merima je dobila ulogu Lore u predstavi “Staklena menažerija” dok je njenog brata u toj predstavi igrao Žarko Laušević.

Glumica je tada za Lauševića rekla:

“Bilo je dovoljno da me Ljiljana Todorović, rediteljka predstave, pita da li hoću da igram sa Lauševićem. Nisam u opšte pitala u kojoj predstavi. Odmah sam pristala. Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvek postojao neki fluid”, rekla je tada Merima.

 Karijera glumice prekinuta je 1980. godine, pošto je doživela tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je ostala invalid, a do svoje dvadeset prve godine glumila je u filmu “Ljubav i bes”, “Jovana Lukina” i “Neka druga žena”,

Uticaj na glumicu izvršio je niko drugu već njen stirc, poznati bosanski književnik Alija Isaković.

“Glumu sam upisala kada mi je bilo sedamnaest godina. Otišla sam na prijemni i bila primljena, mada sam želela da studiram i medicinu. Pre saobracajnog udesa, osamdesete, spremala sam se za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Glumu sam pocela studirati u klasi Ognjenke Milicević, ali sam posle snimanja filma “Ljubav i bijes” prešla u klasu profesora Milenka Maricica. Moji najdraži prijatelji bili su Žarko Laušević, Enver Petrovci i Boris Komnenic. Prvu filmsku ulogu dobila sam sedamdeset i sedme u filmu “Ljubav i bes”.

Merima je živela u u Beogradu živela do 1996 godine, a zatim je odlučila da napusti Srbiju i preseli se na Novi Zeland. Glumica je tamo je u potpunosti promenila profesiju, posvetila se psihologiji i stekla diplomu kliničkog psihologa čime se i danas bavi.

Pročitajte još