Sandra Bugarski
Instagram/printscreen
Sandra Bugarski

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Glumica priznaje da je njen lik u seriji “Igra sudbine” napisan baš za nju i da je zbog toga na ulici svi citiraju.

- Četvrt veka se bavim glumom. Za to vreme sam dobijala razne uloge na tumačenje. Pančeta je još jedna u nizu mojih profesionalnih zadataka koje sam pred sebe postavila kao izazov i matematičku jedinicu koju valja rešiti. Kako se klupko odmotava, iz epizode u epizodu, sve nepoznate u jednačini se polako slažu i dolazimo do željenog rezultata. Dakle - Marica je sad već za mene rešena jednačina, a vi ćete, gledajući seriju, imati uvid u to

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Fotomodelarka... ? #igrasudbine

A post shared by Sandra Bugarski (@sandra_bugarski) on Apr 22, 2020 at 2:46pm PDT

Zbog čega publika obožava Pančetu?

- Rekla bih da se publici dopada Pančetina nepatvorena duhovitost i šarm kojim pleni. Simpatična je i kada je ljuta. Iskrena je. Njen životni put je trnovit i pun problematičnih situacija sa kojima se ona nosi na sebi svojstven način. Gledaoci s vremenom stiču empatiju sa likovima pa tako i Pančetu prihvataju i vole bez obzira na mane kojih, kao i svi, ima na pretek.

Iz pouzdanih izvora smo čuli da se za svaki snimajući dan detaljno pripremate, pa čak uvek imate i predloge za vaše replike?

- Kako u pozorištu za probu ili predstavu, tako na snimanju pred izlazak na set - dolazim besprekorno spremna, sa svojim predlozima. Brzo se živi, još brže radi i da ne bi trpela profesija ili talenat, mora da se sve prethodno dobro osmisli. U ovim godinama ne bih sebi oprostila, niti dozvolila, da se brukam.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Otvorisvojepozorište#beogradskodramskopozoriste#tvojepozoriste♥️

A post shared by Sandra Bugarski (@sandra_bugarski) on Sep 27, 2019 at 2:02pm PDT

Scenarista Žarko Jokanović je izjavio da je posebno za vas napisao ulogu. Šta ste prvo prokomentarisali kada ste pročitali deo scenarija na početku snimanja?

- Pišući scenario za “Igru sudbine”, Žarko Jokanović je imao jasnu viziju za glumačku podelu. Neki glumci su prošli kao njegov predlog, a neke uloge su producenti i reditelji namenili drugima, koji su se na kastingu pokazali kao bolji izbor. Što se mene tiče, sve se lepo poklopilo. U opisu lika Pančete još samo ne stoji moj JMBG! To sam rekla (smeh).

Kakvi su komentari vaših prijatelja i gledalaca?

- Poznati i nepoznati, prijatelji ili usputni prolaznici su sa mnom na TI. Poistovećuju me sa Pančetom i tako mi se obraćaju. To mi je beskrajno simpatično. Mnogi citiraju moje replike, a ima i onih koji se upuste u analizu mog tumačenja lika. Sve u svemu, u ovim teškim karantinskim danima, kad malo izmilim na ulicu, u trgovinu uglavnom - bude veselo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Novaserija#tvPrva#Igrasudbine#ŽarkoJokanović#Smartprodukcija#kadnapadnegluma?

A post shared by Sandra Bugarski (@sandra_bugarski) on Jan 21, 2020 at 1:17pm PST

Dobili smo žuti karton i sedimo na klupi za opomene

Trenutno ne snimate i ne igrate u matičnom BDP zbog vanrednog stanja. Kako provodite vreme?

- Vreme pandemije provodim strpljivo i odgovorno, trudim se da očuvam duh i telo. Za trenutak je sve stalo. Dobili smo žuti karton i sada na klupici trpimo opomene. Daj Bože da iz ovoga izađemo sa nekom novom svešću i savešću. Shodno novonastalim događajima, svi budući planovi su na dugačkom štapu. Da sačuvamo glave na ramenima je ono što je sada prioritet. A posle ćemo da vidimo - zaključila je glumica.