Stevan Piale
PrntScrn
Stevan Piale

PrntScrn

Stevan Piale, Foto: PrntScrn

Svi ga pamte kao veselog čoveka koji je neobično obučen, uvek sa rulom u ruci. Ako je neko želeo da ga vidi, uvek se znalo koja je Žikina "adresa". Svaki vikend provodio je pred zgradom Opštine Stari grad u Nušićevoj ulici, gde se veselio zajedno sa svatovima.

Pored toga, Žika je bio pisac poezije, vatreni govornik, dugogodišnji Minimaksov gost na radiju, kandidat za predsednika Srbije kada je Slobodan Milošević dobio izbore, obožavalac zelene salate, darodavac osmeha i prijatelj Beograda.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale)

- Umro je Žika Obretković, legenda Beograda, veseljak iz Sladarlije, glumac, pesnik, slikar, veliki prijatelj porodice Piale i još svašta nešto.

Žika je od kada znam za sebe dolazio na svaki Vukov, Nađin i moj rođendan sa sve darovima koje je skupljao tokom godine. Dok smo bili mali Žika je čuvao nas, posle smo malo i mi čuvali njega.
S druge strane, Žikini rođendani su bili najjača stvar u gradu.
Dešavali su se na terasi bivšeg amaterskog pozorišta "DES" kod Fontane.
Žika bi bio Kralj večeri a Nađa (moja majka) je bila Kraljica.. i onda bi svako ko mu preda poklon morao nešto da odglumi ili izrecituje dok ne dođe deo gde on recituje svoju poeziju.

Bio je neverovatan glumac. Ubedio je mnoge da je lud i šašav da bi ga ostavili na miru dok on zabavlja sebe i druge jer je u tome najviše uživao.. A umeli smo i da vodimo prilično ozbiljne razgovore, kada je on to hteo.

Posle smo se često sretali u gradu i nekada je toliko bio u liku da je bilo teško javiti mu se.. Ali kad mu kažem "Alo bre Živorade, ja sam Belo Belo (tako me zvao jer sam kao mali imao plavu i frćkavu kosu)" to bi ga probudilo pa bi počeo da skiči od sreće.

Zbogom Žilijan, mnogo ćeš mi nedostajati.
Popiću za tebe jedno pivo, iz zelene flaše - napisao je Stevan na svom Instagram nalogu.

Ako Vi ako ste ikada prošetali centrom Beograda, Žiku ste morali da sretnete negde u gradu. Prvo bi vam pažnju privuklo nespretno sviranje frule. A kada bi osmotrili oko sebe odakle zvuk dopire, oko bi vam odmah uhvatilo spektar savršeno uklopljenih jarkih boja.