LOLA NOVAKOVIĆ JE LEGENDA JUGOSLOVENSKE MUZIKE Udavala se tri puta, umrla je u fotelji, a na dan kada su je sahranjivali desila se velika pljačka u njenom stanu!

1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije, i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto

Lola Novaković
Lola Novaković, Foto: Jutjub printskrin

Legendarna Lola Novaković bila je jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima koja je obeležila jednu muzičku eru, a preminula je 3. aprila 2016. godine.

Rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina stekla je ogromnu popularnost, hitovi, turneje, nagrade i festivali su se nizali, a karte za njene koncerte nestajale su sa blagajni za svega nekoliko sati.

1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije, i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto.

Kao i njena karijera, i privatan život Lole Novaković bio je veoma zanimljiv i buran. Udavala se tri puta. Njen prvi suprug bio je profesor fiskulture Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dve godine.

Lola Novaković
Lola Novaković, Foto: printscreen

Godine 1966. se udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije "Panameriken", sa kojim je provela 4 godine, međutim ni ta ljubav nije imala uspeha te je okončana razvodom. Treći brak bio je prepun kontroverzi.

Iako je bila velika zvezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cela Jugoslavija.

Poslednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. Naime, pre pet godina komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodimo, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana.

Lola je kremirana 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri meseca kasnije, ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogdišnjeg prijatelja.

Ovo je organizatorka "Kuće od srca" koja je tragično preminula, Jasmina je podlegla strašnim povredama usled siline udarca!

Povezane vesti