MIloš Biković
Printscreen/Instagram
MIloš Biković

Printscreen/Instagram

Foto: Printscreen/Instagram

Skoro da ne postoji glumac koji nije propustio neku veliku ulogu, da li iz razloga što u tom momentu nije imao vremena da se posveti tom snimanju, ili možda zbog toga što nije smatrao da je pravi izbor.

Marko Janketić

screenshot

Foto: screenshot

Marko tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu, pa je odlučio da prihvati angažman samo u predstavi "Prljave ruke" u Ateljeu 212. Komada reditelja Nikite Milivojevića danas se šira publika i ne seća, a mladi glumac tada imao je veoma jak razlog da bude deo ove podele. Ulogu Igoa je nekada igrao njegov otac Miša Janketić. Nova predstava brzo je skinuta s repertoara. Film i serija "Montevideo, bog te video" danas spadaju u remek-dela srpske kinematografije.

Miloš Biković

Printscreen

Foto: Printscreen
https://www.youtube.com/watch?v=EdRufpqFndY

 Inače, Miloš nije bio podoban da igra napadača, pošto je bio najgori fudbaler među glumcima.

- Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: "Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal".

Miloš Biković

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Bjelogrlić nije zamerio mladom Janketiću što je nije odigrao Tirketa, pa ćemo Marka gledati u filmu o Tomi Zdravkoviću.

Zanimljivo je da je Marko Janketić propustio i ulogu Živojina Stanimirovića - Žike Kurjaka, u seriji "Čizmaši", piše Kurir.

Žiku je na kraju odigrao Miodrag Miša Dragičević, što ga je "izbacilo" iz anonimnosti.

Pročitajte još: