Svetlana Bojković- Serija Porodica
PrntScrn
Svetlana Bojković- Serija Porodica

PrntScrn

Svetlana Bojković- Serija Porodica, Foto: PrntScrn

Balša ima devet godina, a u film se zaljubio uz svoje roditelje reditelja Srdana Golubovića i producentkinju Jelenu Mitrović, koji oboje predaju na Fakultetu dramskih umetnosti.

Balša Golubović

PrntScrn/RTS

Balša Golubović, Foto: PrntScrn/RTS

- Zna čime se bavim i plašim se da je zaslepljen istim stvarima kojima sam ja bio fasciniran u njegovim godinama. Nadam se, ipak, da će se baviti nekim sigurnijim poslom. Ali to je njegova stvar i njegov izbor. Bio je na premijeri "Oca", gledao je film i mislim da je bio jako ponosan na svoje roditelje - izjavio je svojevremeno Srdan za magazin Kord.

Serija "Porodica" emitovala se u nedelji kada se navršava 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Priča prati poslednjih tri dana zajedničkog života članova porodice Milošević.

Serija ima samo pet epizoda i dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode.

Scenarista i reditelj je Bojan Vuletić, a glumačku ekupu čine: Slobodan Milošević – Boris Isaković, Mirjana Marković – Mirjana Karanović, Marija Milošević – Tijana Marković, Zoran Đinđić – Uliks Fehmiu, Vojislav Koštunica – Svetozar Cvetković, Čedomir Jovanović – Milan Marić, Vladimir Beba Popović – Radovan Vujović, Branislav Ivković – Gordan Kičić, Slavica Đukić Dejanović – Katarina Žutić, Nebojša Pavković – Milutin Karadžić, Milorad Ulemek Legija – Vuk Kostić, Toma Fila – Marko Baćović, Bogoljub Bjelica – Miloš Timotijević, Urednik na TV-u: Ljubomir Bandović, Zamenik urednika na TV-u: Dubravka Kovjanić, Novinar na TV-u: Isidora Simionović, Penzionerka na protestu: Svetlana Bojković, Posluga u vili Mir: Jana Bjelica i drugi.

Komentari (2)

beba

03.04.2021 21:04

Mali ruzan...

realno

04.04.2021 08:51

@beba - I debeo