Ubice mog oca
Screenshoot Youtube
Ubice mog oca

Screenshoot Youtube

Ubice mog oca, Foto: Screenshoot Youtube

Deo ekipe popularnog projekta "Ubice mog oca 4" prisetio se snimanja novih epizoda. Svi se slažu da su se tokom snimanja sjajno osećali i da po završetku svojih scena niko nikada nije odlazio sa seta, već je ostajao da pogleda i snimanja u kojima on ne učestvuje.

Obično je ekipa pre svake scene imala glumačku probu gde svi zajedno prolaze tekst. Improvizacije su postojale, ali kako ističe scenaristkinja Nataša Drakulić, njoj to nikada nije smetalo, već joj je mnogo važnije bilo da glumci osete tekst i izgovore ga što prirodnije, pogotovo kad se radi o nekim stručnim formulacijama. Tvrdi da je bilo važno samo da se ne izgubi poenta scene, a sve drugo je u redu. Bilo je mnogo zgoda sa snimanja kojih se svi rado prisećaju i prepričavaju.

Sloboda Mićalović

YouTube/printscreen

Sloboda Mićalović, Foto: YouTube/printscreen

- Jednom smo imali kadar kada stedikam treba da prati Marka Janketića koji dolazi na uviđaj i treba da izgovori “haos”. Marko kreće, kamerman za njim a pošto je sve u pokretu tako se ostatak ekipe pomera za njim. Tek na ekranu vidimo da nismo dobro postavili stvar, da se svi vide u kadru, a zbunjeni Marko koji to isto shvata, izgovara “haos”, samo ne iz lika već zato što je nastao opšti haos - priča scenaristkinja.

Vuk Kostić ističe da su u svakom snimajućem danu uživali, a da je posebno voleo kada je radio akcione scene.

- Sećam se snimanja scene na Kalvariji, u Zemunu, kada je u planu bilo da uhvatimo Mišu Zvornika koga tumači Branislav Tomašević. Ova scena je obilovala ludom jurnjavom kolima i pucnjavom. U jednom trenutku smo Jakovljeviću (lik koga igra prim. aut.) obezbedili i kaskadera - otkriva Vuk.

Marko Janketić i Vuk Kostić

Instagram/ubice_mog_oca

Marko Janketić i Vuk Kostić, Foto: Instagram/ubice_mog_oca

Scenaristkinja smatra da su uvek najteže akcione scene jer se istovremeno strahuje da li će sve proći kako treba.

- Takva je, recimo, bila scena iz druge sezone kada smo bacali automobil u reku i tu nema prava na grešku. Auto kreće, tri kamere snimaju, a jedna je u reci na čamcu, plašilli smo se da im se nešto ne desi kad auto upadne u vodu. Međutim, sve je bilo u redu, dizalica je bila spremna i odmah je izvukla automobil, a ostala ekipa je uspela da skine i neoštećene kostime sa lutaka. U ovoj sezoni imali smo dosta akcije, pucnjave, Bane Tomašević umalo da zgazi svog kuma Vuka Kostića iz automobila, ali sve je dobro prošlo, a Vuk kao pravi lovac ima dobre reflekse - priseća se Drakulićeva.