Ko to tamo peva
Printscreen
Ko to tamo peva

Printscreen

Ko to tamo peva, Foto: Printscreen

Nacistička Nemačka bombardovala je Beograd, 6. aprila 1941, uz velike ljudske žrtve i materijalna razaranja, čime je na području Kraljevine Jugoslavije započeo Drugi svetski rat. Beograd su avioni bombardovali u rano jutro bez objave rata, u više talasa, iako je bio proglašen za otvoreni grad.

Film "Ko to tamo peva" danas je jedan od najkultnijih filmova domaće kinematografije, koji prati poslednju vožnju firme Krstić i poslednje sate života običnog srpskog čoveka koji je krenuo svojim poslom u prestonicu.

Brojne zanimljive, široj javnosti nepoznate činjenice vezane su za, po mnogima, neprevaziđeni film jugoslovenske kinematografije, "Ko to tamo peva", a jedna od njih vezana je za sam kraj ovog legendarnog ostvarenja.

U poslednjoj sceni trebalo je da se pojavi veliki broj životinja, i da njihov beg iz zoološkog vrta predstavlja apokalipsu. Isprečila se, međutim, verovali ili ne - smrt Josipa Broza Tita!

Trebalo je da te životinje budu dopremljene iz italijanskog cirkusa, međutim, zbog Titove smrti, sve granice su bile zatvorene.