Rastko Populović
youtubeprintscreen
Rastko Populović

youtubeprintscreen

Rastko Populović, Foto: youtubeprintscreen

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović (47), koji se zamonašio i uzeo ime Ilarion, uključio se danas u "Dnevnik" na Javnom servisu Srbije.

Lupulović se uključio u program iz manastira Draganac, u kom je iguman, a verujemo da ga mnogi nisu prepoznali, jer izgleda potpuno drugačije od perioda u kom je tumačio lik Milančeta u seriji "Otvorena vrata".

Rastko Populović

Rts printscreen

Rastko Populović, Foto: Rts printscreen

On se zamonašio pre tačno 25 godina, te je otvoreno govorio o stvarima koje mu pričinjavaju najveće zadovoljstvo.

- Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran... U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se... - rekao je Rastko u jednom intervju koji je dao nekoliko meseci nakon što se zamonašio.

Rastko Populović

youtubeprintscreen

Rastko Populović, Foto: youtubeprintscreen

Lupulović je rođen u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", seriji "Otvorena vrata", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije. Nije bio dobar samo pred kamerama, već i u pozorištu, gde se zatekao sasvim slučajno, kada ga je drugarica odvukla u Omladinsko pozorište "Dadov". Tada je imao dugu kosu, kožnu jaknu i vodio potpuno drugačiji stil života.