Princ Hari i Megan
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Princ Hari i Megan

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari i Megan, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Oprin intervju sa Megan Markl i Harijem biće prikazan 7. marta na „CBS” mreži, a tek dan kasnije i u Britaniji (na „ITV”). Međutim, već se smatra intervjuom decenije, kog najavljuju na desetine tizera, koji su već podelili publiku. Sutrašnji dan, pak, smatra se „presudnim” za britanski dvor. Ipak, proslavljena glumica veoma je otvoreno rekla da „biti član kraljevske porodice nije nimalo lako, kao što pojedinci misle da jeste” te da se „oseća slobodno sada, kada može da govori u svoje ime”.

– Svako donosi svoje odluke, a ja to tada nisam mogla. O tome ja nisam odlučivala – objašnjavala je Megan.

Beć nakon prve najave intervjua, palata je pokrenula istragu zbog sumnji da je Megan, dok je sa Harijem boravila na Kensingtonskoj palati, maltretirala osoblje. Ona je, s druge strane, te optužbe nazvala novim napadom na sebe, a za „plasiranje laži” optužila je Kejt Midlton i Kamilu od Kornvola.

U susret američkoj premijeri intervjua tamošnji mediji pišu da je „CBS” navodno platio između sedam i devet miliona dolara kompaniji Opre Vinfri za emitovanje ovog razgovora. Dalje se nastavlja o tome kako će ova mreža reklame od 30 sekundi, koje se budu emitovale tokom dvosatne emisije, naplatiti oko čak 325.000 dolara. Inače, „CBS” ima pravo na prodaju intervjua na međunarodnom tržištu. Za sada je prodat u 17 zemalja – a „ITV” je za milion funti kupio pravo na prikazivanje u Britaniji.

Navodno, Megan i princ nisu dobili novčanu nadoknadu za intervju. Otvoreni razgovor sa Oprom vide samo kao pomoć, ka boljem plasmanu njihovog brenda.

Raskol na pomolu?

Između ostalog, zbog najnovijih informacija koje su isplivale samo dan pred prikazivanje intervjua, u kom Megan i Hari tvrde da su sa dvora otišli zbog negativnog odnosa britanskih medija prema njima, naslovne strane – pokazuju drugačije.

Kako kažu – ne treba zaboraviti da je poznati par tužio britanski list zbog ugrožavanje njihove privatnosti i nezakonite objave pisma koje je Megan poslala ocu Tomasu, kao i izmene sadržine istog. Taj britanski list danima unazad objavljuje tekstove u kojima na razne načine kritikuje intervju Megan i Harija sa jednom od najmoćnijih žena svetskog šou-biznisa koja je, takođe, i bliska prijateljica sa vojvotkinjom.

Kritikuje se i sam tajming emitovanja intervjua, jer je princ Filip nedavno imao operaciju srca.

Ujedno, iz tizera se može zaključiti da su Megan i Hari bili veoma odlučni da ispričaju svoj deo priče. Isečci intervjua nagoveštavaju da se odnosi između njih i dvora neće popraviti u bližoj budućnosti, prenosi „Blic žena”. Zapravo, pred očima svetske javnosti odigrava se pravi rat između britanskog princa i njegove supruge i britanske kraljevske porodice. Intervju će biti emitovan godinu dana nakon što je „Megzit” stupio na snagu i nekoliko nedelja nakon što su Megan i Hari saopštili da čekaju drugo dete. Intervjuu je prethodilo i njihovo saopštenje da se neće vraćati na dvor niti dužnostima viših članova porodice.

Odnosi između Megan i Harija i dvora podsećaju na odnose kraljevske porodice i princeze Dajane. Princ je u jednom od tizera ponovio da je odlaskom sa dvora želeo da izbegne reprizu svega onoga što se desilo njegovoj majci.

U toku današnjeg dana, britanska policija odbacila kriminalnu istragu povodom optužbi Čarlsa Spensera, brata princeze Dajane, koji tvrdi da je Ledi Di na prevaru bila primorana na intervju „BBC” 1995. godine. Spenser je poručio da se „BBC” nije ni izvinio za „falsifikovana dokumenta i ostale prevare”, kojima se služio novinar kako bi uradio intervju sa princezom.

– Tokom prethodnih meseci, gradska policija je dobila prijavu o navodnim ilegalnim aktivnostima u vezi sa dokumentarcem iz 1995. godine. Nakon detaljne analize, utvrdili smo da ne bi bilo primereno da pokrenemo istragu povodom ovih navoda – izjavio je policijski komandir Aleks Mari.

PROČITAJTE JOŠ: