Kim Kardašijan
Instagram/printscreen
Kim Kardašijan

Instagram/printscreen

Kim Kardašijan, Foto: Instagram/printscreen

U pitanju je „Fragment of Myron’s Samian Athena”, koju je, prema navodima stranih medija, poznata crnka navodno kupila 2016. godine. Međutim, tada, u maju, umetničko delo zaustavljeno je kada je stiglo u Los Anđeles, nakon što su tamošnje vlasti upozorene da bi to moglo biti „zaštićeno kulturno dobro”, pisalo je u izveštaju.

Dalje ispitivanje papira imalo je određena odstupanja, zbog čega su zvaničnici postali sumnjičavi – odakle je uopšte ovo umetničko delo? FBI tada je naredio Kardašijanovoj da se odrekne istog. Podnesena je i tužba za oduzimanje imovine, ali Kim je tvrdila – da nema pojma o čemu se u stvari radi.

– Kim nikada nije kupila ovaj „komad” i ovo je prvi put da je saznala za njegovo postojanje, uopšte. Verujemo da je delo možda kupljeno pomoću njenog imena i s obzirom da nikada nije nije stiglo na njenu adresu, nije ni bila svesna bilo kakve transakcije. Podstičemo dalju istragu i nadamo se da će statua biti vraćena pravim vlasnicima – rekao je tamošnjim medijima predstavnik Kim Kardašijan, jednako iznenađen koliko i ona sama.