Sofija  Vergara
Tanjug AP
Sofija  Vergara

Tanjug AP

Sofija Vergara, Foto: Tanjug AP

Sudski spor između glumice Sofije Vergare (48) i njenog bivšeg verenika Nika Leba (45) dobio je epilog. Naime, sud u Los Anđelesu presudio je u korist Vergare nakon četvorogodišnje bitke oko prava nad embrionima koje su dali da se zamrznu još dok su bili zajedno.

Par je veridbu raskinuo u maju 2014. godine nakon što su se godinu dana pre toga podvrgli vantelesnoj oplodnji. Ona se udala za glumca Džoa Manđaniela u novembru 2015. godine, a 2017. je odlučila da preda dokumente sudu u Kaliforniji nadajući se da će sprečiti Leba da bez njenog pismenog pristanka koristi smrznute jajne ćelije.

Ovog utorka stigla je odluka suda koji je udovoljio njenom zahtevu za trajnu zabranu i sprečivši Leba da koristi smrznute embrione "za stvaranje deteta bez izričitog pismenog dopuštenja druge osobe". Drugi sudski spisi govore o prethodno potpisanom dokumentu u kom se bivši par dogovorio da se obe strane moraju složiti da bi se bilo šta učinilo s embrionima. Ovaj 45-godišnjak je ranije tvrdio da je to potpisao pod "prisilom", ali sud je utvrdio da je dokument validan i da ne postoji materijalna činjenica koja potkrepljuje njegovu tvrdnju da su on i Sofija imali "usmeni sporazum" koji bi mu omogućio da koristi embrione s odabranom surogat majkom koja bi eventualno rodila dete. Uz sudski spor u Kaliforniji, Leb je vodio i onaj protiv glumice u Luzijani gde se nadao da će steći pravo nad oplođenim jajašcima. Međutim, slučaj je obustavljen u januaru kada je i tamošnji sud stao na stranu glumice, a potom doneo odluku da se dokumenti otpečate pa su tako postali i javno dostupni. Advokat Nika Leba već je najavio da će se žaliti na ovu odluku Vrhovnom sudu Luzijane.

Sofija Vergara

Screenshoot Instagram

Sofija Vergara, Foto: Screenshoot Instagram

Podsetimo, zvezda "Moderne porodice" prošle je godine završila na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica na svetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu, objavio je Forbs. Vergara - koja je trenutno sudija u emisiji "America's Got Talent" - zaradila je neverovatnih 43 miliona dolara u posednjih 12 meseci u plati i angažmanima.

PROČITAJTE JOŠ: