Stefan Stanković
Masanori Jošida
Stefan Stanković

Masanori Jošida

Stefan Stanković, Foto: Masanori Jošida

Šarmantni voditelj TV „Prva“ Stefan Stanković napustio je rodnu Bosnu i preselio se u Srbiju gde uspešno gradi svoju karijeru. Za kratko vreme postao je miljenik žena, a u svom stanu u Beogradu ugostio je ekipu „Alo!“ i otkrio nam kako će provesti praznike daleko od svog doma.

Uskrs je dan kada je cela porodica na okupu, kako ćeš ti provesti najradosniji hrišćanski praznik?

- Uskrs je za mene jedan od najradosnijih praznika još otkad sam bio dete i uvek sam ga proslavljao u krugu porodice i najbližih, baš kao što i jeste tradicija i simbolika samog Uskrsa. Međutim, ove godine, što zbog posla i obaveza, što zbog aktuelne pandemije, Uskrs nažalost provodim sam, u Beogradu, bez svojih roditelja i brata koji su u Republici Srpskoj. Ali dobro, šta da se radi, s njima sam u mislima. Otići ću do Hrama na liturgiju, pa na ručak kod braće od ujaka - Nikite i Evgenija i tako… Pobedićemo ovu pandemiju baš kao što je i Isus pobedio smrt, to je suština ovog dana - pobeda života.

Stefan Stanković

Masanori Jošida

Stefan Stanković, Foto: Masanori Jošida

Kako izgleda tvoja uskršnja trpeza?

- Ovo je moj prvi Uskrs koji proslavljam van svog doma, gde je uvek mama spremala sve, a samim tim i uskršnju trpezu. Ona je uglavnom bila, osim uskršnjih jaja naravno, bogata i mnogim našim tradicionalnim jelima kao što su sarme, supe, ruska salata i sve ono što zapravo svaka srpska kuća uvek i sprema za ovakve praznike.

Stefan Stanković

Masanori Jošida

Stefan Stanković, Foto: Masanori Jošida

Da li si vešt u kuhinji i koji specijalitet najradije spremaš?

- Ne smatram da sam nešto posebno vešt u kuhinji, ali znam mnogo toga da spremim. Posebno jer već evo deset godina živim sam, van svog doma, bez mamine kuhinje, tako da sam, hteo - ne hteo, primoran da sam sebi kuvam. Iskren da budem, uglavnom kod mene radi dostava hrane, ali kada spremam, onda su to najčešće specijaliteti od piletine i tome slično. Palačinke obožavam da pravim i to mnogo dobro i rado radim.

Stefan Stanković

Masanori Jošida

Stefan Stanković, Foto: Masanori Jošida

Važiš za jednog od najzgodnijih voditelja, koliko ti prijaju ti komplimenti?

- Pocrveneću (smeh). Nije da ne prijaju, svakome to laska, naravno… Samo smatram da imam mnogo više toga da ponudim od vizuelnog, koje iako jeste bitno za moj posao - nije ono što je najbitnije. Dobar voditelj mora da poseduje sve veštine, da vlada materijom, informacijama, da zna da vodi razgovor sa gostom… Mnogo toga više od etikete „najzgodniji srpski voditelj“ mogu i želim da pokažem javnosti.