Iva Grgurić
Alo! / Dejan Briza
Iva Grgurić

Alo! / Dejan Briza

Foto: Alo! / Dejan Briza

Hrvatica Iva Grgurić, devojka koja je bukvalno preko noći postala jedna od glavnih tema medija, nakon što je odnela pobedu u rijaliti šou programu "Zadruga 3" gde je ispričala svoju "tužnu" ljubavnu priču.

Naime, nakon njene pobede mnogi komentarišu da je smišljeno plasirala priču narodu kako bi se dočepala prvog mesta, pobede i uzela nagradu od 50 hiljada evra. Novac će, kako je rekla, uložiti u stan i pevačku karijeru.

Iva Grgurić

Alo! / Dejan Briza

Foto: Alo! / Dejan Briza

Iva je svoje ljubavne veze imala isključivo sa momcima koji su finansijski dobro obezbeđeni, pa je tako i sama potvrdila da je zbog pomoći koju joj je pružao, morala da bude u "zlatnom kavezu", čoveku koji je od nje stariji čak 40 godina.

Iz tog problema nju je izvukao kontroverzni biznismen iz Bosne i Hercegovine, Marinko Zovko sa kojim je lepa Hrvatica ubrzo započela romansu.

Da je pored Marinka uživla, jasno je i po njenim fotografijama koje je kačila na društvenoj mreži Instagram, ize perioda kada su njih dvoje bili u ljubavi. Na njenom profilu smenjivale su se fotografije iz luksuznih automobila, sa putovanja, restorana i skupocenih poklona.

Iva Grgurić

Alo! / Dejan Briza

Foto: Alo! / Dejan Briza

Biznismen iz mesta Žepče javnosti postaje poznat nakon hapšenja u Srbiji. Naime, on je u krajem decembra, 2018. godine uhapšen kod Sremske Mitrovice zbog divljačke vožnje auto putem od čak 245 kilometara na sat.

Osim brze vožnje koja mu je preko društvenih mreža donela izuzetno veliku popularnost, ovaj biznismen je ranije uhapšen i jer je od jednog muškarca, sa još jednim saučesnikom, pokušao da iznudi 20.000 konvertibilnih maraka na ime duga za gorivo. Njima je tada određena zatvorska kazna od mesec dana za to krivično delo.

Bahati hrvatski biznismen inače je jedan od suvlasnika firme "Zovko Kompani" koju je nasledio od svog oca Ivice Zovka, a pod čijim okriljem je još 15 firmi uključujući hotel i lanac benzinskih stanica "Zovko Oil".

Osim "poslova" sa naftom, Zovko je u regionu poznat po svom nonšalantnom bahatom ponašanju. Živi na visokoj nozi, vozi skupocene automobile za koje izdvaja milione i kojima juri auto-putevima dovodeći sve oko sebe u opasnost. Poznat je po tome što voli da boravi u društvu starleta, manekenki i drugih atraktivnih devojaka iz javnog života.

U vreme kada je uhapšen, dobro obavešteni izvor rekao je da Zovko ima iza sebe niz suludih vozačkih poduhvata, zbog kojih je postao noćna mora saobraćajaca širom bivše SFRJ.

- Već sa 22 godine ovaj bahati naslednik je "mercedes brabusom" od 500 konja od Zagreba do Slavonskog Broda jurcao brzinom od 320 kilometara na sat i deonicu dugu oko 191 kilometar prešao je za samo 28 minuta. Od tada ova "tempirana bomba za volanom" bukvalno je strah i trepet za saobraćajnu policiju u celom regionu. Do ovog hapšenja je dobio oko stotinu prekršajnih prijava za vožnju brzinom većom od 250 kilometara na sat, a bezbroj puta presretači nisu ni uspeli da ga zaustave - kazao je tada izvor.