Siniša Kulić, Marija Kulić
Printscreen

Marija Vaskrs proslavlja u porodičnom domu u Nišu, podelila je atmosferu iz svog doma i otkrila kako slavi najradosniji hrišćanski praznik. Kako je rekla, ovo je prva godina da Vaskrs slave sa unukom Željkom.

- Najveći i najradosniji praznik u hrisćanstvu je Vaskrs, dan kada se slavi pobeda života nad smrću. Na Vaskrs se tradicionalno u svim hrisćanskim domovima, pa i u našem, lome jaja koja simbolišu nov zivot - započela je Marija.

- Proslogodišnje jaje, Čuvarkuću, na Vaskrs ću pustiti niz reku, da voda odnese sva zla i bolesti. U toku podneva, oko 14:00, sledi svečani praznični rucak. Na trpezi će se naći sve šta nam je Bog omogućio, a što je po običaju, skoro u svim hrišćanskim domovima - dodala je Marija.

- Na Vaskrs se pozdravljamo uz reči "Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse". Moja porodica i ja cemo najveći praznik dočekati na liturgiji koja počinje u ponoć u Sabornoj crkvi, u Nišu. Po povratku iz crkve, u našoj kući se pali kandilo, čita molitva, a zatim se kucamo ofarbanim jajima - pričala je Kulićka.

- Vaskrs prvi put dočekujemo sa našim najdražim, medenim, pametnim i nestvarno dobrim unukom Željkom, ali nam Miljana, kao i poslednjih nekoliko godina na ovaj praznik, puno nedostaje. Molimo se u crkvi za nju, za njeno zdravlje i sreću i jedva čekamo da se i ova sezona rijalitija završi, kako bi bila sa nama. Puno nedostaje - ispričala je Marija, koja je sa nama podelila slike vaskršnjih jaja.

Komentari (2)

pelepelevekna

02.05.2021 12:54

Boze nakaradne zene, proslogodisnje jaje cuvarkuca se zakopava u zemlju da bude jos plodnija, kakva zla da odnese niz vodu? Sacuvaj me Boze ovakvih!

ђура

03.05.2021 06:37

Могу да се моле до јутра , ништа не помаже . Завод за ментално здравље је право место