SAVRŠENO LETNJE JELO: Paprike punjene spanaćem i leblebijama, osvojiće vas na prvi zalogaj!
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

paprike - 4 - 5 komada

leblebije - 400 g

pirinač - 100 g, beli

luk - 1 glavica

beli luk - 2 čena

paradajz pire - 2 kašike

peršun - 1 vezica

mirođija - 1 vezica

ljuta paprika - 1 komad

spanać - 200 g

limun - 1 komad

maslinovo ulje - 2 - 3 kašike

dimljena aleva paprika - 1 kašika

biber

so

Način priipreme:

Isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i stavite da se dinsta. Iseckajte na sitno čenove belog luka i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i dimljenom alevom paprikom.

Dodajte beli biserni pirinač i zapržite, dok zrnca ne postanu prozračna.

Iseckajte listove spanaća na krupno i dodajte u nadev. Dodajte i na sitno iseckanu ljutu papriku i po pola vezice mirođije i peršuna.

Sipajte paradajz pire i promešajte smesu. Dodajte teglu leblebija, sipajte i malo tečnosti, mešajte dobro i sklonite smesu sa ringle.

Odsecite vrhove paprika i sačuvajte poklopce. Napunite ih nadevom i poređajte u posudu za pečenje.

Stavite nazad poklopce posnih punjenih paprka, dolijte šolju tople vode ili bujon od povrća u posudu i prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30 minuta.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading