BLIŽE SE NOVOGODIŠNJI I BOŽIĆNI PRAZNICI Ruska salata je pravi izbor za vašu trpezu
Foto: Bakina kuhinja

Bilo da su to čuvene sarme, pečenje ili pak neka topla predjela čiji recept zna samo najstariji član vaše porodice, neizostavni deo svakog novogodišnjeg menija su ruska salata, ali i čuvena mimoza.

U nastavku teksta dajemo vam najjednostavniji recept za pripremu oba jela, a vi nam napišite koja salata će ove godine da krasi vašu trpezu.

Ruska salata

Potrebno je:

150 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška (može i zamrznut)
150 g kiselih krastavčića
200 g šunke
300 g majoneza
2 kuvana jaja
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta.

Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice.

Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Mimoza salata

Potrebno je:

200 g rendane šunke

200 g rendanog kačkavalja
3 tvrdo kuvana i rendana jaja
100 g majoneza
3 veća rendana krompira
2 kisele pavlake
so


Priprema:

U veću posudu stavite rendani krompir, malo posolite i premažite ga pavlakom. Stavite narendanu šunku i premažite majonezom.

Narendajte 2 kuvana jaja i jedno belance.

Pospite 3/4 kačkavalja i preko premažite pavlakom. Na kraju pospite rendani kačkavalj i žumance.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading