ISKORISTITE NAMIRNICE U SLUŽBI LEPOTE Ovo je pravilna nega kože tokom zime
Foto: Shutterstock

Vitamin A/Beta-karoten

Vitamin A se preporučuje kod tretiranja bora, protiv peruti i isušivanja kože. Neophodan je za zdravlje kose i očiju, a pokazao se i kao dobar saveznik u prevenciji kožnih infekcija. Podstiče cirkulaciju i daje mladolik izgled koži.


Maska za bore od šargarepe

Pomešajte kašiku soka od šargarepe i kašiku maslinovog ulja i smesu nanesite na lice. Nakon 20 minuta obrišite lice ubrusom.Nemojte se umivati. Ovu masku nanosite dva puta nedeljno.

Vitamin C

Vitamin C neophodan je za proizvodnju kolagena, koji pak održava elastičnost kože i reguliše proces starenja.Sprečava i nastanak tamnih mrlja.

Tonik za zatezanje lica

Sastojci: sok od stabljike celera, kašika soka od limuna, dve kašike soka od krastavca, kašičica ulja nara ili nekog dugog koji imate (za suvu kožu).
Priprema: Iscedite sokove, pomešajte ih i prema želji dodajte ulje. Tretirajte lice i područja s mrljama svaku noć pre spavanja. Zbog visoke koncentracije vitamina C ovaj tonik u kontaktu sa suncem može na koži da izazove nadraženost.

Vitamin E

Vitamin E zateže mišiće, a takođe je i najjači nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala. Sprečava nastanak bora i starenje kože, nastanak mrlja, staračkih pega i peruti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading