ormar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pored toga što unapređuje svaku modnu kombinaciju, čak i kad ga nosite preko ruke, ovaj odevni komad se odlično uklapa uz patike i baletanke, pa i sandale, a u zavisnosti od stila može da se nosi tokom cele godine.Modni magazini donose editorijale sa savetima kako da izabere idealan mantil, kako da ga uparujete sa ostalom odećom i koji su posebno u trendu ovog proleća.

Modeli za svaku građu

Ako već nemate mantil, čim se ukaže prilika, kupite ga i birajte prema građi i visini.Nižim osobama odgovaraju kraći modeli, do kolena ili ispod kukova, dok visoke osobe mogu slobodno da nose duže modele, čak i do članaka.Njima odgovaraju i strukirani, ali i oversajz modeli, koji su sada naročito popularni.Niže dame neka se uzdrže.

Boje u trendu

Boje mantila koje su apsolutno uvek u trendu su krem, braon, maslinasta i siva.Za ovu sezonu aktuelne su pastelne nijanse, ali i crvena, žuta, bordo.Samo vodite računa kako ih uklapate sa ostatkom garderobe.

Kombinacije

Mantil možete kombinovati i uz opuštenu garderobu, ali i uz elegantnije i ozbiljne komade poput košulje, suknje raznih dužina ili uz pantalone, kada odlazite na posao.Vratili su se i teksas mantili, koji su bili popularni osamdesetih, pa ih uklopite u ostatak retro-kombinacije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading