PRESIJAVAĆE SE KAO KRISTALI Ofarbajte jaja na ovaj potpuno prirodni način, bićete oduševljeni rezultatom

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.

ljubičasta jaja
Shutterstock

Potrebna su vam jaja, crveno vino i malo soli. U jednu šerpu stavite jaja pa nalijte vino i dodajte malo soli. Ostavite da se jaja kuvaju sa vinom, ali obratite pažnju da li su jaja skroz potopljena. Kuvajte 5 minuta nakon što proključaju, znači oko 20 minuta. Zatim sklonite sa ringle i ostavite tako bar 12 sati. Tamno ljubičasta jaja sa efektom presijavanja oduševiće sve goste na svečanoj trpezi.

 

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading