Dilema konačno rezrešena: Evo koliko često treba prati kosu da bi brže rasla, iznenadićete se

Olja Jelić Vesti 03.05.2024 17:38 0

Koliko često je potrebno prati kosu jedna je od tema koja se redovno vraća u diskusiju

Kosa

Printscreen/Instagram

Koliko često je potrebno prati kosu jedna je od tema koja se redovno vraća u diskusiju. Dok neke žene odbijaju da peru kosu više od jednom nedeljno, jer misle da je šamponiranje loše za kosu, druge ne mogu da zamisle da kosu ne peru svaki dan, jer bez toga nema frizure.

 

Pranje kose može da utiče na njenu dužinu i zdravlje. Čisto teme znači zdravo teme koje je glavni temelj za rast kose. Teme je koža i potrebno ga je redovno prati jer se koren kose nalazi unutar, ispod površine kože, što znači da čisto, uravnoteženo okruženje temena daje folikulima najbolju priliku za rast i razvoj. Iz toga proizlazi zaključak da se redovno pranje smatra jednim od načina na koje se rast kose može podstaći.

 

 

 

Kada ne operemo kosu na temelju se skupljaju ulje, znoj, prljavština i mrtve stanice te se samim time stvara pogodno mesto za razvoj bakterija i začepljivanje folikula. Kada su folikule začepljene ne može doći do rasta novih vlasi i mogu nastati problemi kao što su perut i svrab temena. A... uništavaju li šamponi prečestom upotrebom dlaku i teme? Ako se koriste šamponi koji se fokusiraju na negu i zdravlje temena to se neće desiti. Sa redovnijim pranjem kose neće se odmah primetiti veći rast kose - to je ipak dugačak put. Međutim, uz upotrebu šampona i regeneratora sa aktivnim materijama za rast poput biotina i kofeina rast kose se može ubrzati. 

BONUS VIDEO:

 

 

 


 

 

Komentari (0)
Loading