ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.

rolovani svinjski vrat sa kačkavaljem
Shutterstock
 
Potrebno je
  • 1 kg svinjskog vrata (bez kosti)
  • 200 g tanko sečene slanine
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašičice suvog začina
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje
 
Priprema:
Svinjski vrat dobro operite i posolite, pobiberite, a zatim pospite suvim začinom. Ostavite da odstoji petnaestak minuta kako bi meso upilo začine. Na radnoj površini rastanjite svinjski vrat. Preko mesa ravnomerno rasporedite tanko sečenu slaninu i rendani kačkavalj. Pažljivo urolajte meso sa slaninom i kačkavaljem, formirajući rolnu. Urolanu svinjetinu dobro pričvrstite kuhinjskim koncem, kako bi se očuvala forma rolata tokom pečenja. Rolat stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite rolat oko 1,5 do 2 sata, povremeno ga prelivajući sopstvenim sokom. Kada je rolat pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da odmara nekoliko minuta pre nego što ga isečete na šnicle.

Komentari (0)

Loading