ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.

čizkejk sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šolje mlevenog keksa
  • pola šolje maslaca
  • 750 g maskarpone sira
  • 3/4 šolje šećera
  • 3 jajeta
  • 4 kašike maka
  • po 2 kašičice soka i kore limuna i limete
  • pola šolje slatke pavlake
  • borovnice, nar

Priprema: 

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i maslac. U kalup obložen pek papirom utisnite smesu. Zasebno umutite maskarpone sir i šećer, uz dodavanje jednog po jednog jajeta. Dodajte mak, rendanu koru i sokove pa rasporedite preko kore. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite u frižideru preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading