ZVUČI NEVEROVATNO ALI JE ISTINITO Mućkajte ovo ulje u ustima za bolje zdravlje
Foto: Shutterstock

Mućkanje ulja u ustima je, još u davno vreme u Indiji, bilo poznato po otklanjanju srćanih oboljenja. Nauka na Zapadu tek treba da se pozabavi proveravanjem ovih rezultata. Brojni su dokazi koji pokazuju da mućkanje ulja izvlači sve toksine i pesticide iz masnih tkiva u našem organizmu. Ova tehnika uklanja gingivitis, naslage na zubima, osvežava dah, razrađuje šlajm i ojačava desni. Bilo koje ulje uklanja sve bakerije, otrove i parazite u ustima i limfnom sistemu.

ZVUČI NEVEROVATNO ALI JE ISTINITO Mućkajte ovo ulje u ustima za bolje zdravlje

Foto: Shutterstock

 

 

Ako imate problema sa sinusima, promućkajte ulje nekoliko puta u vašim ustima i sinusi će se pročistiti. Sve probleme disajnog sistema možete takođe otkloniti zadržavanjem ulja u ustima. Trenutno dokazuje delotvornost ove tehnike u otklanjnju bolesti bubrega, jetre i srca.

Savetuju se susamovo i kokosovo ulje, jer ubijaju bakterije i za sobom, ostavljaju probitoike.

Potrebno je da izmešate pola kašike nerafinisanog susamovog ulja sa pola kašičice kokosovog ulja, pa dodajte malo mlevene kurkume. Dobijenu smesu mešajte od 10 do 20 minuta i to najbolje u jutranjim časovima, pre svakog obroka i pića.

Smatra se da se ulje nakon dva i po minuta veže sa pljuvačkom, nakon toga ulazi u krv, a nakon deset minuta izvlači štetne stvari iz organizma kroz pljuvačne kanale.

Ako vam je ulje posle mućkanja postalo belo i retko – efekat je postignut. Ako vam ostane žuto i gusto, niste dovoljno mućkali.

Bolesti će nestati u zavisnosti od njihove ozbiljnosti. Problemi zuba i desni rešiće se nakon jednog dana mućkanja ulja, dok za hronične bolesti je potrebno više vremena, od nekoliko meseci do godinu dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading