JEFTINA NAMIRNICA OPORAVLJA CELO TELO Rastvara kamen u bubregu, obnavlja žuč, jetru i štitnu žlijezdu iz korijena
Foto: Youtube/Printscreen

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbegnete zatvor i regulišete crevnu floru. Postoji povrće koje se poslednjih godina intezivno koristi za lečenje raznih bolesti jer su njegova svojstva veoma delotvorna, posebno kod problema sa štitnom žlezdom, zatezanja kože i borbe protiv bolesti organa za varenje.

Evo šta će se dogoditi ako u svoju ishranu uključite rotkvice! Ova hrana je u stanju da značajno poboljša vaše zdravlje. Može da obnovi kožna tkiva, poboljša varenje hrane, eliminiše toksine iz tela i bori se protiv stomačnih tegoba.


Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Takođe rastvara kamen u žuči. S druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv zapaljenja u predelu nosa, čime eliminiše upalu sinusa. Ima jestivo korenje i bogat je vitaminom C, kao i brojnim antioksidansima i važnim hranljivim materijama koji mogu izuzetno dobro da deluju na organizam.


Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbegnete zatvor i regulišete crevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamenje u bubregu i detoksikujete celo telo. Vlakna koja ovo povrće sadrži idealna su za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenoj hrani. Kada se kombinuje sa visokim sadržajem joda, pomaže u regulisanju funkcije štitne žlezde.

Ovo je najbolji način da ga konzumirate kako biste dobili sva njegova dobra svojstva:

Sastojci:

  • 4 rotkvice,
  • 1 komad đumbira,
  • 4 kašike meda,
  • sok od 4 limuna,
  • pola čaše vode.

Priprema i način konzumiranja:

Pomešajte sve sastojke u blenderu. Kada se stvori gusta smesa, sipajte je u teglu i dobro zatvorite teglu. Uzimajte po kašiku ove mešavine 3-4 puta dnevno tri nedelje i pijte dva litra vode dnevno da u potpunosti upije dobra svojstva rotkvice. Ovaj recept će poboljšati vaše opšte zdravlje i povećati nivo energije!

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading