PRAVI JE TRENUTAK DA SE POZABAVITE SVOJOM BAŠTOM ILI TERASOM Ašov u ruke!

Kraj februara i početak marta je idealno vreme da izađete u dvorište ili na terasu i da počnete s prvim baštovanskim radovima.

Ašov u ruke
Foto: Shutterstock

Ukoliko imate baštu, pravi je trenutak da prekopate zemlju i lepo je nađubrite. Sve više je popularno uzgajanje povrća, pa ako vas to privlači, sad se seju: luk, šargarepa, spanać, blitva, grašak, celer, čičoka, rotkvice, salata, celer, peršun, paštrnjak, mirođija, keleraba, kupus i kelj.

Osim povrća, sade se ruže i ukrasne biljke, a neophodno je da se orežu voćke i suve grane koje su odumrle tokom zime.

Noćna frajla - omiljeno prolećno cveće koje je dobilo ime zbog svog opojnog noćnog mirisa. Cvetaće vam krajem proleća i tokom leta. Sadite je na mesta koja su osunčana ili u polusenci u zemljištu bogatom humusom. Idealna je ako ste početnik jer ne zahteva posebnu negu.

Verbena - prekrasna jednogodišnja prolećna cvetnica, česta na balkonima. Cveta od ranog proleća pa do jeseni. Odgovara joj polusenka i zalivanje tek kad se zemlja osuši, i to rano ujutro. Voda ne sme da ostane u tacni. Orežite je u junu ako želite da vam duže sveta.

Petunija - veoma rasprostranjena kao cveće za dvorište. Obožava sunčana mesta i odstajalu vodu. Vrlo je zahvalna za početnike.

Više sličnih vesti pročitajte OVDE!

 

Povezane vesti