kosa
printscreen/instagram
kosa

printscreen/instagram

kosa, Foto: printscreen/instagram

Brojna ispitivanja govore u prilog maskama za kosu od banane koje mogu popraviti stanje sa lomljivim vlasima i beživotnom kosom. Takođe banana je vrlo zahvalna za upotrebu kao maska za kosu jer vam dozvoljava da sa njom pomešate različite sastojke koje u većini slučajeva imate u svom domu. Ako ste rešili da proleće koje je pred nama dočekate sa vidno lepšom, zdravijom i elastičnijom kosom, predlažemo da isprobate neke od recepata koje vam predstavljamo.

Banana je odličan izvor vitamina, magnezijuma i kalijuma.

Jestivi deo banane kao i njena kora imaju anti-mikrobna svojstva koja eliminišu gljivične infekcije i sprečavaju pojavu peruti

Banana vrlo efikasno obnavlja oštećene vrhove, čini vašu kosu mekšom i živahnom.

Banana

Shutterstock

Banana, Foto: Shutterstock

MASKA ZA KOSU OD BANANE I AVOKADA – za slabu kosu

Ova maska je idealno rešenje za tanku i lomljivu kosu. Visok sadržaj proteina koji se nalazi u njoj pomaže u jačanju folikula dlake. Avokado u sebi sadrži masne kiseline, niacin, folate, magnezijum, kalijum i vitamine koju su važni za rast kose. Za pripremu ove maske biće vam potrebna jedna zrela banana, polovina avokada i 2 kašike maslinovog ulja. Avokavo i bananu je potrebno dobro da izgnječite kako bi se pretvorili u kašu bez grudvica, a da potom smesi dodate dve kašike maslinovog ulja. Na opranu kosu koja se prosušila na vazduhu nanesite masku i ostavite da deluje oko 30 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.

Kokosovo ulje za hidrataciju
Kokosovo ulje za hidrataciju, Foto: Shutterstock

MASKA ZA KOSU OD BANANE I KOKOSOVOG ULJA – za sve tipove kose

Kokosovo ulje u sebi ima brojna lekovita svojstva. Masne kiseline u njemu, lako prodiru u osnovu kose, dopunjavajući je i dajući joj volumen. Kombinacija banane i kokosovog ulja pruža kosu dugotrajan sjaj i vlagu koja potpomaže njen rast. Za pripremu ove maske trebaće vam jedna zrela banana, jedna kašika kokosovog ulja i jedna kašika kokosovog mleka. Potrebno je prvo da bananu pretvorite u kašu a potom da joj dodate ostale sastojke. Na opranu i prosušenu kosu na vazduhu nanesite ovu masku i osvatite da odstoji oko 30 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.