Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve
Shutterstock
Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve

Shutterstock

Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve, Foto: Shutterstock

Da biste imali lepe i oblikovane obrve, ne morate uvek da idete kod kozmetičara.

Pogotovo u trenutnoj situaciji kada mnogi saloni ne rade.

Vreme je svakako da naučite kako da samostalno uređujete svoje obrve vrlo jednostavnim tehnikama.

Najlakši način sređivanja obrva jeste pomoću pincete i makazica. Uzmite neku malu četkicu (devojke često koriste četkicu od maskare koju prethodno operu) i razčešljajte svoje obrve ka gore.

Obrve

shutterstock

Obrve, Foto: shutterstock

Taj korak je bitan kako biste videli sve dlake koje treba da skinete. Makazicama skratite sve dlačice koje su vam porasle. Budite precizni kako ih ne biste suviše skratili, zbog čega obrve neće izgledati lepo.

Najbitniji deo je svakako da pincetom počupate dlačice koje su porasle van vašeg oblika obrva. Jedna od grešaka koje ljudi često prave, jeste da čupaju dlačice u suprotnom smeru od rasta dlake. To je pogrešno jer time oštećujete folikul dlake.

Jedna od sve popularnijih tehnika je i čupanje obrva koncem. Za ovu svrhu vam je potrebno pola metra pamučnog ili svilenog konca i malo bebi pudera.

Uzmite dva kraja konca i vežite ih u čvor. Stavite malo pudera na predeo koji nameravate da sređujete, kako bi konac lakše klizio po koži i kako ne bi izazvao povredu poput posekotina.

Konac zakačite na palčeve i preko kažiprsta i okrenite ga nekoliko puta kako biste od njega napravili osmicu.

Naslonite konac na ivicu obrva i raširite ga tako da se kreće u smeru suprotnom od smera rasta dlačice. Vrlo jednostavna tehnika koja ne ostavlja nikakve tragove na vašoj koži.