TRI KILOGRAMA U STARTU! Samo jedna promena, pomaže da izgubite kilograme! Spremite se za leto, a organizam će vam se oporaviti!

Vodič za savršeno telo!

UN dijeta
 Foto: Promo

Leto je tu, a vi još niste ni jednom obukli odeću za vežbanje, ali vam i ne polazi za rukom, zbog umora koji osećate. U ovom periodu godine to je normalno, a sve je posledica toksina koji su se nakupili u organizmu tokom vremena. Ukoliko želite da se konačno fizički aktivirate, povratite snagu i staru liniju, počnite od detoksikacije organizma.

Stalan umor može biti simptom i većeg problema, koji se odnosi na rad nadbubrežne žlezde. Do tog poremećaja dolazi kad mozak i nadbubrežne žlezde nemaju dobru komunikaciju zbog povišenog nivoa kortizola, do kojeg dolazi zbog nakupljenih toksina, upala i disbalansa crevne flore.

Ovo je jedan od očiglednih znakova da je organizmu potreban detoks. Zatvor, dijareja, nadutost i gasovi nisu samo neprijatni, nego su i jasan znak da se ne hranite kako bi trebalo i da crevima treba resetovanje.

Ishrana koja obiluje šećerom i prerađenom hranom čini da se organizam ponaša kao da je na vožnji rolerkosterom, jer naglo podiže i spušta šećer u krvi i utiče na hormon leptin. To rezultira time da ljudi posežu za nezdravom hranom. Nakon detoksa organizam će se oporaviti.

dijeta
Foto: shutterstock

Koža izgleda beživotno

Masna koža i ispucali kapilari su posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože čime dolazi do začepljenja pora na najvećem organu na našem telu. Najbolje da promenite stanje je da se fizički aktivirate ili da odlazite redovno na masažu i piling dok se stanje ne popravi.

Pijte vodu i čaj

Na ovaj način se telo hidrira, ali i ispira iznutra. Voda koja je unete nosi sa sobom sve toksine koji su se nakupili u telu. Slobodno možete dodati i malo limunovog soka.

Ishrana

U ovo periodu strogo izbegavajte konzerviranu i industrijsku hranju. Veoma je bitno da sve jedete sveže, a smanjite i unos hleba.

dijeta
 Foto: shutterstock

San je najbitniji

Od svih ovih stavki, dobar i kvalitetan san je najbitniji jer na taj način ojačavate organizam i imunitet. Kako biste poboljšali san, počnite da se bavite fizičkom aktivnošću.

Blago preznojavanje

Da bi efekat detoksikacije bio bolji, obavezno započnite da upražnjavate neku fizičku aktivnost. Trčanje, plivanje ili bilo koja vrsta kardio treninga će preporoditi organizam i izvući ga iz stanja letargije u koji ste zapali.

Dakle, sve što vam je potrebno za uspešan detoks je odluka i udobne patike.

Povezane vesti