predrag nenadić
printscreen/TVHepi
predrag nenadić

printscreen/TVHepi

Foto: printscreen/TVHepi

Lekovi za mršavljenje, "čarobne pilule" i nešto što "preko noći" rešava problem suvišnih kilograma su nešto u šta nutricionista Predrag Nenadić ne veruje. On kaže da ni dijete ne smeju da se sprovode bez nadzora lekara i dogovora sa njim oko toga koja dijeta prija našem organizmu.

Prema doktoru Nenadiću, svako od nas treba da ima jaku volju i rešenost da iz ishrane izbaci ono što mu ne prija, ali i da ograniči svoj obrok.

"Možete vi iz ishrane izbaciti šećere i masnoće, ali jesti velike obroke, pa ćete se opet gojiti. Ako dva litra vode sipate u flašu od jednog litra, doći će do presipanja. Tako je isto i sa ljudskim telom. Bez obzira koliko zdravu hranu budete jeli, ako jedete obilno, doći će do gojenja," tvrdi Nenadić.

JABUKOVO SIRĆE, MED, LEK

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Da biste se rešili kandide u crevima, doktor Nenadić predlaže sledeće:

"Možete da pijete jabukovo sirće, ali i sok od kupusa. Svež kupus se narenda pa se potopi u vodu i ostavi 2 dana u frižideru. Nakon dva dana, tu vodu pijete. Ona će pomoći da se izleči kandida.

Jabukovo sirće se pije tako što se 2 supene kašike sipaju u 200 ml vode, i da se pije tokom dana nekoliko puta.

Ako patite od nesanice, pomešajte med i jabukovo sirće u jednakim količinama i to pojedite pre spavanja," savetuje doktor.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

vuk

06.01.2021 04:37

Za kanditu samo sok od sveže ceđenog limuna, i nikako slatko, jesti sireve i umereno sve ostalo, kandida se razmnožava najviše od slatkog. Sardine ribe jesti obavezno.

radiša

06.01.2021 06:53

Nenadić i Marić vrhunski stručnjaci, pokoj duše onima koje su izvlačili.