Kraljica Elizabeta i princ Filip
Printscreen/ Instagram
Kraljica Elizabeta i princ Filip

Printscreen/ Instagram

Foto: Printscreen/ Instagram

Princ Filip je zdrav doživeo duboku starost zahvaljujući redovnom životu, a mnogi misle da je doručak bio ključan.

On je svakog jutra doručkovao u 8.30 i za to vreme je slušao radio. Nikada nije kršio ovu dnevnu rutinu i tako je proveo i poslednje dane.

Bio je 73 godina u braku sa kraljicom Elizabetom i smatra se da je to najduži kraljevski brak u istoriji Britanije.

Kafa i čaj
Filip je voleo da počne dan sa kafom i kašikicom šećera, dok je kraljica pila čaj Earl Grey.
Princ je svakog jutra sedeo za istim stolom, služile su ga iste sluge i jeo je ista jela. Doručkovao je ovsenu kašu, a pahuljice su čuvali u plastičnim kutijama! Na stolu se uvek nalazile i dve vrste marmelade, kao i flaša javorovog sirupa. Posle toga je pio jogurt i jeo činijicu sa svežim voćem.

Kada je pada kiša doručkovali su u kraljičinim privatnim prostorijama.
Kada je vreme bilo ružno doručkovali su u kraljičinim odajama na prvom spratu gde sobe imaju pogled na Bekingemski vrt. Svaki put su sedeli na svom mestu, a sto je uvek bio postavljen na isti način. Tokom doručka su razgovarali o obavezama koje ih čekaju.

Princ se sa kraljicom, kada su imali mnogo obaveza, ponovo sretao u 17 časova kada su pili čaj. Kraljica je jela sendviče, a princ kolač.

Jeo je sve osim osriga, a voleo je pivo.
Kada nisu imali zvaničnu večeru i goste, kraljica i princ su se oblačili opuštenije. Filip je jeo sve osim ostriga. Više je voleo da popije pivo nego vino, a uživao je u roštilju koji je rado sam spremao.

Kada je 2011. godine napunio 90 godina, Filip je smanjio obaveze i godišnje je prihvatao samo 330 zvaničnih pojavljivanja, a kraljica je imala 370. Za 95. rođendan je odlučio da prihvati samo po 219 obaveza, ali bez odlaska u inostranstvo.

Maja 2017. godine se povukao iz javnosi, ali nikada nije prestao da se prati kraljicu na događajima.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Ceca

14.04.2021 08:07

Ključna stvar za njegov dug vek je život bez briga i bez mozga!