kosa
printscreen/instagram
kosa

printscreen/instagram

kosa, Foto: printscreen/instagram

Kako naneti bilo koju masku sa crvenom paprikom?

Ne koristite papriku u čistom obliku za negu vlasišta. Uvek pomešajte papriku za rast kose sa uljem ili šamponom. Da biste postigli maksimalne rezultate, ostavite masku 20-30 minuta.

Ako ne želite da dodate ulje u smesu, onda razblažite tinkturu za rast kose vodom. Optimalna količina je čaša vode na 2 kašike paprike.

Kokosovo ulje sa crvenom paprikom za rast kose

Kombinujte kokosovo i maslinovo ulje sa 2 kašike crvene paprike. Kokosovo i maslinovo ulje odlično se kombinuju, vlaže lasište, a kapsicum dobro stimuliše rast kose. Ostavite masku da odstoji 25 minuta, a zatim je isperite vodom i šamponom.

Jabukovo sirće za rast kose

Dve kašike tinkture crvene paprike razblažite sa 2 kašike jabukovog sirćeta i 3 kašike balzama. Balzam-regenerator vlaži vlasište, a tinktura paprike poboljšaće cirkulaciju krvi. Umesto regeneratora možete koristiti šampon. Nakon 20 minuta, isperite masku za rast kose hladnom vodom i šamponom bez sulfata.

Ricinusovo ulje i crvena paprika

Bilo koje ulje, naročito ricinusovo je pogodna podloga za masku od crvene paprike. Pomešajte malu šolju ricinusovog ulja i 2 kašike crvene paprike. Smesu nanesite i isperite kosu nakon 20-25 minuta.