testanina
printscreen/domacirecept
testanina

printscreen/domacirecept

testanina, Foto: printscreen/domacirecept

U bogati beli sos prepun sira možete dodati razno povrće zbog čega će ovaj recept obuhvatiti i vitamine!

Sastojci:

- 400 grama suve testenine

- maslinovo ulje,

- mali crni luk,

- mala šargarepa,

- jedna crvena paprika,

- 4 kašike maslaca,

- 4 kašike brašna,

- 3 šolje mleka,

- 150 grama tvrdog sira,

- tucana ljuta paprika,

- sušeni začin po želji (bosiljak, origano),

- so,

- biber

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj ključaloj vodi. Povrće iseckajte i prodinstajte na maslinovom ulju, potom mu dodajte najpre maslac, pa brašno i onda nalijte mleko, malo-pomalo. Mešajte i dobićete gusti bešamel. Začinite ga solju, biberom, prstohvatom ljute paprike i sušenim začinom, pa dodajte narendani sir, potom mešajte dok se ne rastopi. Pomešajte testeninu i sos i poslužite toplo.

Zapečena testenina

Profimedia

Zapečena testenina, Foto: Profimedia