DESERT KOJI ĆE POSTATI VAŠ ZAŠTITNI ZNAK Čokoladna poslastica bez pečenja s oreo keksima, slasno zadovoljstvo!

Jednostavno se pravi, a urnebesno je kremasta

kolač
Foto: printscree You Tube Natašine Sla

POTREBNO:

Za podlogu:

220 g oreo keksa
100 g putera

Za fil:

5 žumanca
450 ml mleka
240 ml slatke pavlake
Gustina od 35 g
140 g šećera
prstohvat soli
200 g čokolade

Za krem:

100 g čokolade
150 ml slatke pavlake

I još:

500 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Prvo napravite krem. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi, dodajte naribanu čokoladu i otopite smešu. Krem ne sme da proključa! Kad postane tamno smeđ i sjajan ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.
Za podlogu sameljite oreo kekse i otopite puter. U mleveni keks dodajte rastopljeni puter i dobro promešajte. Prebacite smesu u kalup za pite prečnika 25 cm. Rasporedite i pritisnite kašikom ravnomerno po dnu i duž ivica. Najjednostavniji način za ispis ivica je čaša. Ostavite pripremljenu površinu po strani na hladnom mestu.
Za kremu pomešajte slatku pavlaku i mleko i stavite je u šerpu da polako ključa. Za to vreme pomešajte žumanca sa šećerom i solju, a kada postane penušavo dodajte malu kombinaciju mleka i slatke pavlake i gustina. Sipajte ovu smesu u lonac i kuvajte uz mešanje dok se lepo ne zgusne. Dodajte iseckanu čokoladu u još vruću kremu i rastopite uz mešanje. Krema je gotova kada postane jednolično tamna i glatka. Tako dobijenu kremu ohladiti uz mešanje 5-10 minuta.
Kremu sipajte u pripremljenu podlogu, rasporedite fil preko nje. Dobro ohladiti, premazati šlagom i poslužiti.
Dobar apetit!

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti