gulaš
Shutterstock
gulaš

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 g junetine
250 g šampinjona
2 veće glavice crnog luka
1 kašika putera
1 kašika brašna
2 veće šargarepe
nekoliko krompira
po ukusu soli
bibera
začina
1/2 kašičice aleve paprike

gulaš

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema:

Luk iseckajte malo krupnije i pržite na puteru dodajte meso isečeno na kocke. Zajedno dinstajte poklopljeno na tihoj vatri.

Dodajte šampinjone, prepolovljine zajedno sa drškicama.

Zatim, dodajte krompir i šargarepu isečenu na krupnije kocke i sve prodinstajte. Podlijte vodom. Krčkajte na niskoj temperaturi oko sat i po dok meso ne omekša uz povremeno podlivanje vodom.

Pred kraj dodajte, brašno, crvenu papriku, so, biber i začine. Kuvajte još 15 minuta. Poslužite gulaš uz hleb.

Pročitajte još: