Kiseli kupus sa krompirom, kao u stara dobra vremena
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa
1 kg krompira
2 dl ulja
1 glavica crnog luka
1 kašika suvog začina (po porebi, zavisno da li je kupus slan)
suvo meso po izboru
Priprema:
Iseckati glavicu luka sitno i na onih 2 dl ulja i malo vode prodinstati.
Dok se luk dinsta oprati krompir u ljusci i staviti da se kuva.
Kada se luk izdinstao dodati kupus.
Kupus mora biti opran bar u jednoj vodi i dobro ocedjen. Najbolje da cediljku stavite na neku posudu i tako ostavite da se iscedi.
Naliti 1 čašu vode i uz povremeno mešanje dinstati kupus.
Krompir na pola skuvati, neka ostane tvrdji, lakše će se seći.
Uzeti tepsiju i na dno staviti pola kupusa, krompir očišćen i isečen na kolutove preko, pa preko krompira ostatak kupusa.
Pošto suvom mesu nije potrebno dugo kuvanje samo ga oprati i zabosti u kupus.
Zagrejati rernu dok slažete na 200 stepeni i staviti sat ipo vremena da se sve zajedno peče.
Poslužiti toplo.
Prijatno.