kiseli kupus
printscreen/recepti
kiseli kupus

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa
1 kg krompira
2 dl ulja
1 glavica crnog luka
1 kašika suvog začina (po porebi, zavisno da li je kupus slan)
suvo meso po izboru

Priprema:

Iseckati glavicu luka sitno i na onih 2 dl ulja i malo vode prodinstati.

Dok se luk dinsta oprati krompir u ljusci i staviti da se kuva.

Kada se luk izdinstao dodati kupus.

Kupus mora biti opran bar u jednoj vodi i dobro ocedjen. Najbolje da cediljku stavite na neku posudu i tako ostavite da se iscedi.

Naliti 1 čašu vode i uz povremeno mešanje dinstati kupus.

Krompir na pola skuvati, neka ostane tvrdji, lakše će se seći.

Uzeti tepsiju i na dno staviti pola kupusa, krompir očišćen i isečen na kolutove preko, pa preko krompira ostatak kupusa.

Pošto suvom mesu nije potrebno dugo kuvanje samo ga oprati i zabosti u kupus.

Zagrejati rernu dok slažete na 200 stepeni i staviti sat ipo vremena da se sve zajedno peče.

Poslužiti toplo.

Prijatno.