kolač
bakina kuhinja
kolač

bakina kuhinja

kolač, Foto: bakina kuhinja

Potrebno je za biskvit:

- 1 jaje

- 260 gr brašna

- 100 gr griza

- 200 ml jogurta

- 2 kašike šećera u prahu

- 50 ml maslinovog ulja

- 1 kašika masti

- 1 prašak za pecivo

- korica limuna

Za nadev treba:

- 200 gr ml. oraha

- 2 kašike đećera u prahu

- 2 kašike šusama može ispčen malo

- 1 kašičica cimeta

- 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Jaje malo žicom umutiti pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti pesto. Odvojiti jednu manju lopticu a ostalo podeliti na dva dela.

kolač

bakina kuhinja

kolač, Foto: bakina kuhinja

Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha pa postaviti na dno. U orahe ubaciti šećer u prahu, susam cimet i pavlaku. U to dodati odvojeno malo parče testa pa rukama dobro sjediniti.

kolač

bakina kuhinja

kolač, Foto: bakina kuhinja

Na foliju razvući veličinu pleha Preko donjeg dela u plehu staviti razvijen nadev od oraha a preko oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. . Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima.

kolač

bakina kuhinja

kolač, Foto: bakina kuhinja

Preliv:

U šerpu staviti 150 gr šećera i 100 ml vode . dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohladjen kolač da lepo upije. Predobar!