torta
shutterstock
torta

shutterstock

torta, Foto: shutterstock

Sastojci:

- 15 jaja

- 200 gr čokolade rendane

- 100 gr kokosa

- 200 gr oraha ( ili lesnika) mlevnih

- 8 kaš brašna

- 1l mleka

- 1 margarin

- 100 gr šećera u pahu

- 30 kašika šećera

- 3 kesice vanil šećera

- 1 kesica praska za pecivo

- 300 gr šlaga

torta

printscreen/domacirecept

torta, Foto: printscreen/domacirecept

Priprema:

Prva kora: u posudi za mućenje izmutimo 5 belanaca u šam, dodamo 5 kašika šećera kad se šećer istopi dodamo 100 gr rendane čokolade, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo pečemo koru na 200C 15-ak minuta. Izvadimo da se ohladi.

Druga kora: u posudi za mućenje izmutimo 5 belanaca, u šam dodamo 5 kašika šećera kad se šećer istopi dodamo 100 gr kokosa, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo pečemo koru na 200C 15-ak minuta. Izvadimo da se ohladi.

Treća kora: u posudi za mućenje izmutimo 5 belanaca u šam, dodamo 5 kašika šećera kad se šećer istopi dodamo 100 gr oraha ili lešnika, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo pečemo koru na 200C 15-ak minuta. Izvadimo da se ohladi.

Fil: Izmutimo 15 žumanaca sa 15 kašika šećera 200ml mleka i 5 kašika brašna. U šerpu stavimo preostalo mleko da provri, u to dodamo smesu od žumanaca i kuvamo par minuta dok ne dobije potrebnu gustunu. Skinemo sa šporeta i ohladimo. Umutimo margarin sa šećerom u pahu i sjedino sa hladnim filom. Fil podelimo na 3 dela.

U prvi deo dodamo izrendanu čokoladu, drugi ostavimo žut a u treći deo dodamo orahe ili lešnike.

Slaganje torte: Kora od čokolade fil od oraha+kora od kokosa žuti fil+kora od oraha fil od čokolade.

Tortu ukrasimo šlagom.

Prijatno!