Mini krofne sa bananom, oduševiće vas
Iako se u Srbiji tradicionalno pripremaju na jedan način, to ne znači da ne mogu i drugačije - probajte ovaj recept i uverite se!
Sastojci:
- ¾ šolje belog šećera
- ¼ šolje smeđeg šećera
- Kašičica i po mlevenog cimeta
Za testo:
- Dve šolje brašna
- ¾ šolje šećera
- Dve i po kašičice praška za pecivo
- Pola kašičice cimeta
- Kašičica soli
- Jedno veće jaje
- Dve banane srednje veličine
- Pola šolje punomasnog mleka
- Dve kašike ulja
- Ulje za prženje
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer sa cimetom.
U većoj posudi umutite prvih pet sastojaka za testo. U odvojenoj posudi umutite jaje, izgnječite banane, dodajte mleko i dve kašike ulja, pa sve sjedinite. Zatim u to dodajte mešavinu sa brašnom, pa izmešajte dobro.
U dubljem tiganju zagrejte ulje, pa u zagrejano ulje stavljajte po kašiku smese da se prži. Pržite oko 45-60 sekundi sa jedne i sa druge starne, da krofne dobiju zlatnu boju. Vadite ih na ubrus da se ocedi višak ulja, pa ih uvaljajte u mešavinu belog, smeđeg šećera i cimeta.