DA SE NE BACE: Musaka od kuvanih jaja, toliko fino jelo da nećete moći dočekati da se ohladi!

Za spremanje ovog jela neophodno je pripremiti luk, mleveno meso, so, biber, mleko, margarin, brašno, jaja.

musaka
musaka, Foto: printscreen/recepti

Potrebno je:
1 glavica crnog luka
500 g mlevenog mesa
jaja
kačkavalj
po potrebi so
biber
Bešamel sos:
700 g mleka
1 kockica margarina
1 kašika brašna
so
biber
Priprema
1. Luk sitno iseckati i propržiti, dodati meso i kada je prženo dodati so i biber.

2. Propržiti brašno na margarinu i dodati mleko, i kuvati dok se ne zgusne. Začiniti.

3. Jaja skuvati.

4. U podmazan pleh ređati jaja sečena na kolutove. Preko jaja staviti mleveno meso, preko mesa staviti bešamel sos, i na kraju narendati kačkavalj. Peći dok ne porumeni na 200 C.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti