MUSAKA
Printscreen/YT/Kuhinja Valentin
MUSAKA

Printscreen/YT/Kuhinja Valentin

Foto: Printscreen/YT/Kuhinja Valentin

Musaku ste sigurno pravili sa raznim povrćem, ali umesto mlevenog mesa isprobajte prašku šunku. Za pečenje vam treba svega 15 minuta.

Sastojci:

1 kg krompira
300 g šunke
3-4 komada jaja
200 g kačkavalja
2 glavice luka
500 ml mleka
biber, so
ulje

Priprema:

Krompir očistite i obarite u vodi koju ste posolili. Zatim luk iseckajte na rebarca i propržite u ulju. Obareni krompir iseckajte na kolutove.

Ređajte u nauljenu tepsiju krompir, šunku isečenu na kockice, izrendani kačkavalj i preko upržen luk. Tako ponavljajte dok ne utrošite namirnice. Krompirom zatvarate.

Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte mleko i prelijte preko krompira. Sipajte pola preliva, pa negde na sredini pečenja dodajte ostatak preliva.

Pecite na 180°C nekih 15-20 minuta. Kada se ispeče izrendajte još malo kačkavalja preko i vaše jelo je gotovo.

PROČITAJTE JOŠ: