Uštipci bez kvasca koji se sami okreću, priprema
Bakina kuhinja
Uštipci bez kvasca koji se sami okreću, priprema

Bakina kuhinja

Uštipci bez kvasca koji se sami okreću, priprema, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

- Kilogram kuvanog krompira,

- 4 žumanceta,

- 4 kašike senfa,

- so,

- biber,

- muskat

- 10 kašika suncokretovog ulja,

- 160 g feta sira,

- 8 kašika maslinovog ulja,

- 2 krastavca,

- Veza seckanog peršuna

Uštipci

Bakina kuhinja!

Uštipci, Foto: Bakina kuhinja!

Priprema:

Očistiti, oprati i narendati krompir. Staviti u cediljku da se ocedi, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Odliti bistru tečnost iznad taloga, a talog dodati krompiru. Pomešati masu od krompira sa dva žumanceta. Začiniti sa dve kašičice senfa. Posoliti i pobiberiti, dodati malo muskata. U drugoj posudi zagrejati dve kašike suncokretovog ulja, pa dodati tri kašike mase od krompira i ispržiti s jedne strane. Odozgo posuti sa malo fete, pa prekriti sa tri kašike mase od krompira. Dobro pritisnuti i pržiti četiri minuta. Okrenuti uštipke i pržiti ih još pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Isto postupiti i sa ostalim testom. Izmešati dva žumanceta i dve kašičice senfa. Neprestano mešajući mikserom, u tankom mlazu dodati i ostalo ulje. Iseckati krastavac i pomešati sa peršunom, posoliti i pobiberiti. Služiti uštipke sa sosom.

PROČITAJTE JOŠ: