Kora od banane
Shutterstock
Kora od banane

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Završava u kanti za otpatke, kao i u većini domaćinstava, pretpostavićemo. Verovatno niste nikad ni razmišljali o tome da je na bilo koji način upotrebite. Ako smo zagolicali vašu znatiželju, otkrivamo vam danas na koje sve načine možete iskoristiti koru od banane.

DA LI STE KORISTILI KORU OD BANANE?

 

ISPOLIRAJTE SVOJU OBUĆU

Zaboravite na klasične kreme za cipele koje imaju jak miris i mogu da ostave tragove na vašoj odeći. Poliranje obuće korom od banane je potpuno prirodan način nege kožne obuće, kao i svih lakovanih detalja. Unutrašnju stranu kore je potrebno utrljati na površinu cipele ili čizme, i za tili čas će neverovatan sjaj da se pojavi na njihovoj površini. Upotrebite potom meku krpu kako biste uklonili tragove kore. Najbolje rezultate dobićete ako upotrebite malo zreliju bananu.

Banana

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

PODARITE MEKOĆU SVOJIM STOPALIMA

SMANJITE NADUTOST ISPOD OČIJU

Brojni proizvodi koje koristite za negu svoje kože, a naročito za predeo oko očiju, prave se upravo od kore od banane. Poznato je da su banane odlične za negu osetljive i nadute kože, i da zahvaljujući hidratantnim svojstvima daju koži neophodnu vlagu i glatkoću. Takođe, vrlo učinkovito se bore sa tamnim mrljama na licu i sitnim ožiljcima. Kora od banane je vrlo moćan antioksidans i samim tim zaštita od oksidativnih oštećenja, pri čemu daje doprinos usporavanju starenja kože. Koru od banane stavite na svoje lice ispod očiju i ostavite da deluje oko 15 min. Primetićete veliku razliku u pogledu odsustva nadutosti i podočnjaka na toj regiji.

Banane

shutterstock

Foto: shutterstock

IZBORITE SE SA UJEDIMA INSEKATA

Kora od banane sa smatra ultimativnim kućnim lekom. Ukoliko ste pretrpeli ujede od komaraca i ne možete da se izborite sa osećajem svraba, kora od banane vam u velikoj meri može pomoći. Utrljajte je na osetljivo mesto i posmatrajte kako osećaj svraba nestaje. Banane su prirodno ispunjene polisaharidima, koji su poznati po svojim antiupalnim svojstvima i smanjenju oteklina.

PROČITAJTE JOŠ: