Čaj
Shutterstock
Čaj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rezultati naravno variraju od osobe do osobe, u zavisnosti od kolaže, ali i od svakodnevnih fizičkih aktivnosti i tipa ishrane koja se koristi. Ipak, činjenica je da cimet topi kilograme, a da se tokom tog perioda organizam ne oseća opterećenje.

DA LI JE CIMET I VAŠ IZBOR?

 

Cimet sadrži fenole i antioksidanse, čime pomaže telu u borbi protiv upala i boli. Uz to sadrži i kumarin koji je zaslužan za regulisanje nivoa šećera u krvi, smanjuje apetit i ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju krvi. Ovaj ukusni začin ima i antibakterijska svojstva pa se može koristi za postizanje ravnoteže crevne flore.

Cimet se dodaje u svakodnevnu ishranu zbog sastojaka koji su posebno pogodni za obolele od dijabetesa, redukuju visinu insulina u krvi i snižava visok nivo holesterola.Takođe, jača imunitet i ubrzava metabolizam.

Cimet dijeta

Zdrava ishrana je svakako poželjna, ali tokom ove dijete nije potrebno da ukidate namirnice u svojoj svakodnevnoj ishrani. Prva varijanta dijete podrazumeva konzumiranje bezmasnog jogurta uz kašičicu cimeta, a druga varijanta pola litre vode sa kašičicom cimeta dva puta dnevno.

cimet

youtube.com/printscreen