ZDRAV, UKUSAN ZAČIN KOJI SVI OBOŽAVAJU Ovaj čarobni napitak, topi po kilogram dnevno!

Činjenica je da cimet topi kilograme, a da se tokom tog perioda organizam ne oseća opterećenje

Čaj
Foto: Shutterstock

Jednostavna dijeta kojom se za nedelju dana topi čak sedam kilograma! Mnogi će odmah izraziti sumnju u njenu jednostavnost, ali ukoliko se u obzir uzme činjenica da nema restrikcije kada je reč o hrani, već samo dodatak jednog napitka biće jasno kako je odjednom stekla veliku popularnost širom sveta.

Rezultati naravno variraju od osobe do osobe, u zavisnosti od kolaže, ali i od svakodnevnih fizičkih aktivnosti i tipa ishrane koja se koristi. Ipak, činjenica je da cimet topi kilograme, a da se tokom tog perioda organizam ne oseća opterećenje.

DA LI JE CIMET I VAŠ IZBOR?

Ukupan broj glasova: 94

  • Da! Vrlo često!: 64% (60)
  • Ne baš!: 19% (18)
  • Posle ovoga teksta, biće!: 17% (16)

Cimet sadrži fenole i antioksidanse, čime pomaže telu u borbi protiv upala i boli. Uz to sadrži i kumarin koji je zaslužan za regulisanje nivoa šećera u krvi, smanjuje apetit i ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju krvi. Ovaj ukusni začin ima i antibakterijska svojstva pa se može koristi za postizanje ravnoteže crevne flore.

Cimet se dodaje u svakodnevnu ishranu zbog sastojaka koji su posebno pogodni za obolele od dijabetesa, redukuju visinu insulina u krvi i snižava visok nivo holesterola.Takođe, jača imunitet i ubrzava metabolizam.

Cimet dijeta

Zdrava ishrana je svakako poželjna, ali tokom ove dijete nije potrebno da ukidate namirnice u svojoj svakodnevnoj ishrani. Prva varijanta dijete podrazumeva konzumiranje bezmasnog jogurta uz kašičicu cimeta, a druga varijanta pola litre vode sa kašičicom cimeta dva puta dnevno.

cimet

Cimet dijeta sa jogurtom je idealna za jutarnji desert. Konzumira se tako da u čašu jogurta ili domaćeg kefira doda kašičica cimeta. Ovo se pije ujutro odmah nakon buđenja i uveče pre spavanja. Napitak sa vodom podrazumeva da se upola litra vode doda kašičica meda, a sama voda može biti ili topla ili hladna, potpuno je svedejno, pijete i vodu i čaj te da osim cimeta u tekućinu dodate i med. Taj napitak se može biti hladan ili topao. Med samo nemojte dodavati u kipuću vodu, već tek onda kada je mlaka kako med ne bi izgubio svoja svojstva.

Više o sličnim temama nađite OVDE!