RAPSODIJA UKUSA KOJA SE PAMTI Piletina u sosu od kefira i kurkume je čisto remek delo

Ovako sočnu piletinu skoro niste probali

piletina
piletina, Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

- belo meso 300 g

- kefir 200 ml

- senf 2 kašičice

- kurkuma 1 kašičica

- so pola kašičice

- biber prstohvat

- peršun 1 veza

- korijander

Kako pripremiti:

Pileći file narežite na kockice i pecite pet minuta na tiganju bez dodavanja masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena. Piletinu zatim zalijte kefirom, dodajte senf, so, biber, kurkumu i izmrvljene semenke korijandra, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, oko pet minuta. Pred sam kraj dinstanja jelo pospite naseckanim peršunom. Poslužite toplo uz bareni pirinač i salatu po želji.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti