pina colada
printscreen
pina colada

printscreen

Foto: printscreen

Jedan od najomiljenijih koktela na svetu, ukoliko volite kokos, imamo savršen recept za ukusan koktel Pina Colada. Jedan od najpopularnijih koktela, Pina Colada, nastao je davne 1957. godine u Portoriku, ali je identitet barmena koji ga je prvi smislio i dalje predmet rasprave. Kao i većina drugih koktela i ovaj ima razne varijacije i može se pripremati sa raznim dodacima, ali je kokos neizostavan sastojak ovog pića.

pina colada

shutterstock

Foto: shutterstock

Tropski miris definitivno doprinosi primamljivosti ovog koktela, a postoji i vrlo jednostavan način da ga i vi sami spremite kod kuće i uživate u njegovom prijatnom ukusu.

Sastojci:

25 ml kokosovog mleka (ili šlaga),

100 ml soka od ananasa (najbolje svežeg),

30 ml belog ruma

30 ml tamnog ruma

Priprema:

Pripremite blender ili šejker i ubacite nekoliko kockica leda, a zatim dodajte rum, sok od ananasa i na kraju kokosovo mleko ili šlag. Sve sastojke dobro izmiksajte u blenderu na najvećoj brzini. Sipajte koktel u visoku čašu koju ste prethodno ohladili u frižideru i dekorišite je.

pina colada

printscreen

Foto: printscreen

Za ukrašavanje koristite tri kriške ananasa koje ste izrezali na trougliće ili kockice i dodajte jednu trešnju. Pina Koladu servirajte sa slamčicom, a ako želite možete u čašu staviti i jedan ukrasni kišobrančić. Vaš koktel je spreman i možete da uživate u predivnom tropskom ukusu!