BRZO I LAKO SE SPREMA, A KOŠTA SAMO 200 DINARA Sarajevska pita sa krompirom, vrhunski domaći specijalitet!

Svaki zalogaj je poseban doživljaj

pita
Foto: najbolji-recepti

Potrebno je:

1,5 kg krompira
1/2 čaše (čaša od 2 dcl) kukuruznog brašna sitno mlevenog
1/2 čaše belog pšeničnog brašna

1/2 čaše ulja
2 jaja
1/2 kesice praška za pecivo
so, mleveni biber

Priprema:
Krompir oguliti i izrendati.
Izmešati kukuruzno brašno, pšenično brašno i prašak za pecivo.
U posudu staviti rendani krompir, dodati ulje, so, mleveni biber i sve dobro izmešati. Dodati 2 jaja pa izmešati i na kraju mešavinu brašna. Sve dobro izmešati. U tepsiju prečnika 34 cm dodati 1 kašiku ulja i dobro zagrejati u rerni.
U zagrejanu tepsiju staviti masu od krompira, poravnati kašikom i peći na 180 stepeni oko 50 minuta da dobije zlatno žutu boju.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti