kolač
printscreen/recepti
kolač

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

125g putera
100g šećera
5 jaja
100g mlevenih badema
50g mlevenog keksa
100g otopljene čokolade za kuvanje
20g brašna
1 kašika cimeta
Za fil:
1dl mleka
150g šećera
100g čokolade za kuvanje
100g putera
Glazura:
100g čokolade
5 kašika ulja
Priprema:

Prvo skuvajte fil tako što sve sastojke stavite u šerpu, promešate i kad provri kuvate 5 minuta stalno mešajući.

Izručite fil u pleh poprskan vodom i ostavite da se se ohladi.

Penasto umutite puter sa 50g šećera i žumancima, a zatim dodajte belanca umućena sa preostalim šećerom.

Ostale sastojke izmešajte i sjedinite sa puterom i jajima.

Rebrasti pleh podmažite puterom pospite brašnom i sipajte pripremljenu masu.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200C 40 minuta.

Masa je pečena kad se odvoji od ivica pleha, a možete proveriti i nožem koji ćete zabosti u sredinu mase.

Izvadite pečeno testo iz kalupa, rasecite ga poprečno da dobijete 3 kore i ostavite ih da se ohlade.

Filujte donju i srednju koru pripremljenim kremom i stavite odozgo najužu koru.

Otopite čokoladu s uljem i prelijte kolač.

Po sredini poređajte bademe.